You are here

Απαιτούν αλλαγή μοντέλου ασφάλισης

08/11/2017 12:54
Στην ανάγκη προσαρμογής του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας στο χώρο της ασφάλισης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του στο 13ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ενοποιημένης ευρωπαϊκής αγοράς του 21ου αιώνα, οι νέες τάσεις και προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και οι νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι, απαιτούν άμεση αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας στο χώρο της ασφάλισης.

Ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε ότι «η θεμελίωση ενός επαρκώς δομημένου ασφαλιστικού μοντέλου, το οποίο θα στελεχώνεται από το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, δύναται να προσδώσει κύρος και αξιοπιστία στη γενικότερη δραστηριοποίηση της κυπριακής οικονομίας»

Ανέφερε ότι μέσα στο κλίμα των συνεχών προκλήσεων στην αγορά εργασίας, καθώς και των εξελίξεων στους τομείς της οικονομίας και της τεχνολογίας, ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να εναρμονιστεί και να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα.

«Ως ένας ιδιαίτερα σημαντικός κλάδος και ως μια διαχρονική παράμετρος μιας σύγχρονης και εύρωστης οικονομίας, ο τομέας της ασφάλισης θα πρέπει να στοχεύει στη συνεχή βελτίωση, την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών, καθώς και στις αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές, πάντοτε στη βάση των υγιών ασφαλιστικών αρχών», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι το οικονομικό περιβάλλον, οι καινοτομίες, οι απαιτήσεις των πελατών και η συνεχής προσπάθεια για ικανοποίηση των ασφαλιστικών αναγκών, καθιστούν την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των Ασφαλιστικών Οργανισμών επιτακτική ανάγκη.

Βεβαίως η ανάγκη αυτή δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί χωρίς τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση, πρόσθεσε.