You are here

Το φλεγόμενο ιρανικό δεξαμενόπλοιο εισήλθε ακυβέρνητο στην ιαπωνική ΑΟΖ

12/01/2018 08:08

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο το οποίο πήρε φωτιά πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, όταν συγκρούστηκε με ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο, εισήλθε -ακυβέρνητο- στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής, καθώς οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν το ακόμα φλεγόμενο πλοίο μακριά από τις κινεζικές ακτές.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, το οποίο μετέφερε σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια ελαφρού αργού, τυλίχθηκε στις φλόγες όταν συγκρούστηκε με το κινεζικό φορτηγό CF Crystal, που μετέφερε αμερικανικά σιτηρά.

Βρισκόταν το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, νωρίτερα οι κινεζικές Αρχές απέρριψαν την προσφορά που έκανε η ιαπωνική ακτοφυλακή να βοηθήσει, αναφέροντας ότι θα ζητήσουν βοήθεια όταν θα τη χρειαστούν.

Η τύχη των 31 εκ των 32 ναυτικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου, 30 υπηκόων του Ιράν και δύο υπηκόων του Μπανγκλαντές, συνεχίζει να μην είναι ακόμη γνωστή. Βρέθηκε μόνο μια σορός, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας.

ΚΥΠΕ