You are here

Χαμηλότερα κέρδη για το δ΄τρίμηνο του 2017, ανακοίνωσε η JPMorgan Chase

12/01/2018 16:04

Χαμηλότερα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase ως αποτέλεσμα των αδύναμων εσόδων από χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά και λόγω του εφάπαξ ποσού που κατέβαλε για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας εν μέρει τα κέρδη από τα υψηλότερα επιτόκια.
 
Τα καθαρά έσοδα για το δ΄ τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου ανήλθα στα 4,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% στα 24,2 δισ. δολάρια.
 
Τα θετικά στοιχεία περιλαμβάνουν το άλμα που κατέγραψαν τα καθαρά έσοδα από τόκους λόγω των υψηλότερων επιτοκίων που καταβάλουν οι πελάτες. Η JPMorgan ανακοίνωσε επίσης περισσότερα συνολικά δάνεια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
 
Σε αρνητικό επίπεδο, ήταν τα έσοδα από τις αγορές και τις υπηρεσίες επενδυτών που υποχώρησαν κατά 22%, με τα έσοδα από σταθερό εισόδημα να μειώνονται κατά 34% εν μέσω μικρής μεταβλητότητας. Επίσης, η τράπεζα διατηρεί περισσότερα κεφάλαια σε περίπτωση ύπαρξης κακών δανείων.
 
Παρά το βραχυπρόθεσμο πλήγμα που δέχθηκαν τα αποτελέσματα από την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Jamie Dimon χαιρέτισε το μέτρο ως θετικό για την οικονομία των ΗΠΑ.
 
"Οι αμερικανικές εταιρείες θα είναι πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως, κάτι που θα ωφελήσει τελικά όλους τους Αμερικανούς", τόνισε ο κ. Dimon σε δελτίο τύπου.

ΚΥΠΕ