You are here

Η αύξηση δανείων και επιτοκίων οδήγησαν σε ελαφρά υψηλότερα κέρδη για την JPMorgan στο γ΄ τρίμηνο

12/10/2017 16:18
Ελαφρά υψηλότερα κέρδη ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η JPMorgan Chase, λόγω της αύξησης των δανείων και των εσόδων από τα υψηλότερα δανειστικά επιτόκια, αντισταθμίζοντας εν μέρει τα αδύναμα αποτελέσματα από χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η JPMorgan, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε κέρδη ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα οποία είναι αυξημένα κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα ανήλθαν σε 25,3 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3%.

Η JPMorgan κατέγραψε αυξημένα κέρδη από τα υψηλότερα επιτόκια τα οποία χρεώνει στους πελάτες της για παραχώρηση δανείων ύστερα από την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve.

Τα κέρδη από καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν, με τα έσοδα να είναι υψηλότερα στο τμήμα πιστωτικών καρτών και δανείων για αγορά αυτοκινήτου, ύστερα από άλμα στις συναλλαγές μίσθωσης αυτοκινήτων.

Τα συνολικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, η JPMorgan συνέχισε να πλήττεται από τα αποτελέσματα σε χρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς η χαμηλή μεταβλητότητα και η μετατόπιση των πελατών από τις συμβατικές συναλλαγές σε αυτοματοποιημένες πλατφόρμες έπληξαν τα έσοδα. Τα έσοδα από συναλλαγές στις αγορές μειώθηκαν κατά 27%.

"Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε σταθερά αποτελέσματα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον» με σταθερή αύξηση, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jamie Dimon.

"Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά και ο Αμερικανός καταναλωτής παραμένει υγιής με σταθερή αύξηση των μισθών", σημείωσε.