You are here

Η Citigroup ανακοίνωσε ζημιές $18,3 δισ. το δ' τρίμηνο λόγω εφάπαξ φορολογικής επιβάρυνσης

16/01/2018 17:27

Mεγάλες ζημιές ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 η Citigroup λόγω της εφάπαξ φορολογικής επιβάρυνσης που ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ.
 
Οι καθαρές ζημιές για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 7,15 δολάρια ανά μετοχή λόγω της χρέωσης ύψους 22 δισ. δολαρίων, η οποία προέκυψε από την επαναξιολόγηση της αναβαλλόμενης φορολογίας σε περιουσιακά στοιχεία βάσει του νέου φορολογικού νόμου και τον επαναπατρισμό κερδών που αποκτούνται στο εξωτερικό.
 
Πολλές αμερικανικές εταιρείες ανακοίνωσαν τέτοιες μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις για το τέταρτο τρίμηνο λόγω της πρόσφατης φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, αν και αναμένουν μείωση των φορολογικού κόστους.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup Michael Corbat σε δήλωσή του αναφέρει ότι παρά την εφάπαξ χρέωση από τη φορολογική μεταρρύθμιση, το νέο φορολογικό σχέδιο καταδεικνύει ένα πιο ρόδινο μέλλον για τη Citigroup.
 
"Η φορολογική μεταρρύθμιση όχι μόνο οδηγεί σε υψηλότερα καθαρά έσοδα και αυξημένες αποδόσεις, αλλά και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων παραγωγής κεφαλαίων", υπογράμμισε.
 
Εξαιρουμένων των επιπτώσεων από την φορολογία, τα καθαρά έσοδα αμερικανικού τραπεζικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2016, αγγίζοντας τα 3,7 δισ.  δολάρια ή 1,28 δολάρια ανά μετοχή.
 
Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα για ολόκληρο το έτος αυξήθηκαν κατά 1 δισ. δολάρια στα 15,8 δισ. δολάρια.
 
Ωστόσο, για το σύνολο του 2017, η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημία ύψους 6,2 δισ. δολαρίων και έσοδα ύψους 71,4 δισ. δολαρίων.

ΚΥΠΕ