You are here

Με σφοδρές συγκρούσεις προχωρά η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας

17/07/2017 12:46
Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν καταλάβει ακόμη μια νέα γειτονιά από την εξτρεμιστική ομάδα Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα, στη βόρειο Συρία.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών, επιχειρούν από πέρσι στην προσπάθεια να καταλάβουν το προπύργιο των εξτρεμιστών τζιχαντιστών και εισήλθαν στην πόλη των Ιούνιο.

«Η περιοχή Αλ- Γιαρμούκ απελευθερώθηκε χθες» ανέφερε στο ΓΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου των δυνάμεων για την επιχείρηση στη Ράκα, Τζιχάν Σέιχ Αχμέντ.

Η Αλ-Γιαρμούκ είναι μια μεγάλη γειτονιά που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά περίχωρα της πόλης.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται αλλά έλαβαν χώρα πολλές έντονες συγκρούσεις», είπε η ίδια μιλώντας από την κοντινή πόλη Αΐν Ίσσα περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Ράκας.

«Κάνουμε σταθερά και ορθά βήματα. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς δεν είναι η ταχύτητα αλλά η απελευθέρωση αμάχων και η εξάλειψη του Daesh (Ισλαμικού Κράτους)», πρόσθεσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Αλ- Γιαρμούκ αλλά δεν έχουν ακόμη τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο οι μαχητές έχουν καταλάβει το δυτικό κομμάτι της γειτονιάς αλλά συνεχίζονται σφοδρές συγκρούσεις. Την ίδια ώρα αναφέρει ότι εκατοντάδες άμαχοι έχουν καταφέρει να διαφύγουν από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες 48 ώρες.

Το Παρατηρητήριο εκτιμάει ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ έχουν υπό τον έλεγχό τους περίπου 35% της πόλης.