You are here

Με τη συριακή αντιπολίτευση θα γίνει η επιχείρηση στο Άφριν, δήλωσε ο Ερντογάν

16/01/2018 14:59

Την επιχείρηση στο Άφριν της Συρίας θα την κάνουν με τη συριακή αντιπολίτευση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ ανέφερε ότι δεν σκέφτεται να τηλεφωνήσει προς το παρόν στον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται για την επιχείρηση Άφριν, ανέφερε ότι ‘ο αγώνας αυτός γίνεται με τη συριακή αντιπολίτευση’ και ότι τους βοηθούν ως αδελφοί τους ‘να προστατεύσουν τα εδάφη τους’.

Σε ερώτηση εάν σκέφτεται να επικοινωνήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε αρνητικά. “Επειδή εμείς αυτά τα είχαμε συζητήσει και προηγουμένως και θα επικοινωνούσε εκείνος μαζί μου. Ενόσω εκείνος δεν με παίρνει, δεν θα τον πάρω ούτε κι εγώ. Με τον Πούτιν μιλήσαμε πριν δύο μέρες και συνεχίζεται η τηλεφωνική διπλωματία”, είπε.

Επέκρινε και πάλι τη συγκρότηση συνοριακής δύναμης 30 χιλιάδων ατόμων από τις ΗΠΑ στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, λέγοντας ότι “οι ΗΠΑ θα έρθουν από 11-12 χιλιάδες χλμ να συγκροτήσουν στρατό και θα τον ονομάσουν ‘συνοριακή ασφάλεια’. Τι συνοριακή ασφάλεια; Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή το συριακό καθεστώς λέει ‘για μας αυτό αποτελεί απειλή’ και οπωσδήποτε και αυτοί δεν βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη”. 

Νωρίτερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα διαλύσουν μία μία τις ‘φωλιές των τρομοκρατών στη Συρία’ αναφερόμενος στους Κούρδους της Συρίας (YPG). Ανέφερε πως το Άφριν και το Μούνμπιτς θα καθαριστούν από την τρομοκρατία το συντομότερο και πως σειρά θα έχουν και οι υπόλοιπες περιοχές. “Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν έως ότου να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης”, ανέφερε.

“Το PKK/PYD έχοντας στις πλάτες τους τις ΗΠΑ, μας εκτοξεύει συνεχώς απειλές. Προσπαθεί να κάνει την Τουρκία να κλειστεί στο καβούκι της. Ελάτε όλοι μαζί, ό,τι και να ‘στε, θα σας βρούμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τους χτυπάμε και θα συνεχίσουμε να τους χτυπάμε με οβίδες. Πήραμε την απόφαση μας. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι επιχειρήσεις. Όποιες παγίδες και να στήσουν δεν θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν να πετύχουμε τους στόχους του 2023”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΚΥΠΕ