You are here

Ο Ερντογάν επικρίνει τον Τραμπ πριν αναχωρήσει για Αθήνα

07/12/2017 10:17
Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ιερουσαλήμ ισοδυναμεί με ρίξιμο της περιοχής σε κλοιό φωτιάς, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναχωρώντας για την Αθήνα ενώ για την επίσκεψή του στην Ελλάδα έκανε μια μικρή αναφορά λέγοντας απλώς ότι θα έχει σήμερα συνομιλίες με την Αθήνα και αύριο θα πάει στη Δυτική Θράκη.

“Ασφαλώς σήμερα πάω στην Ελλάδα. Θα έχουμε συνομιλίες στην Αθήνα. Από εκεί αύριο θα πάω στη Δυτική Θράκη και θα συναντηθούμε με τους εκεί αδελφούς μας”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην ομιλία του ωστόσο στο αεροδρόμιο επικεντρώθηκε στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ ενώ το πλήθος στο οποίο απευθυνόταν φώναζε το σλόγκαν “Κάτω το Ισραήλ”.

«Όταν κάνεις ένα τέτοιο βήμα είναι σαν να οδηγείς ειδικά αυτή την περιοχή σε έναν κλοιό φωτιάς. ‘Ει Τραμπ, ποιος είναι ο σκοπός σου; Τι είδους προσέγγιση είναι αυτή; Οι πολιτικοί ηγέτες δεν υπάρχουν για να ανακατεύουν αλλά για να συμφιλιώνουν. Αν ο κύριος Τραμπ λέει ‘εγώ είμαι δυνατός, επομένως έχω δίκιο’, κάνει λάθος. Το να είσαι δυνατός δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο. Αυτός που έχει δίκιο είναι δυνατός. Αυτό πρέπει να ξέρει».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε επίσης ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν.