You are here

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά

14/02/2018 07:01

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι η Ισραηλινή Αστυνομία πρότεινε την παραπομπή του με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις και υποστήριξε την αθωότητα του. «Αυτές οι εισηγήσεις δεν έχουν καμία νομική αξία σε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Αστυνομίας.

«Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ με υπευθυνότητα και με πίστη», τόνισε ο κ. Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες. Η Ισραηλινή Αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρότεινε επίσημα την παραπομπή του Ισραηλινού Πρωθυπουργού με την κατηγορία της διαφθοράς, της απάτης και της υπεξαίρεσης σε δύο υποθέσεις.

«Η αστυνομία κατέληξε ότι υπάρχουν ικανοποιητικά στοιχεία ενάντια στον πρωθυπουργό για τη δίωξή του για δωροδοκία, απάτη και υπεξαίρεση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Η απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό εξαρτάται από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να αποφασίσει.

ΚΥΠΕ