You are here

Παραδοχή Στέιτ Ντιπάρτμεντ για οδηγία προς Αμερικανούς πρεσβευτές να αποτρέπουν συνεργασίες με Ρωσία, λέει ο Λαβρόφ

21/02/2018 17:09

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι οι πρεσβευτές των ΗΠΑ σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν οδηγίες να αποτρέπουν τη συνεργασία με την Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Σλοβένο ομόλογο του Καρλ Eριαβετς.

"Χθες η επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε δημόσια και με υπερηφάνεια ότι όλοι οι Αμερικανοί πρεσβευτές σε όλες χωρίς εξαίρεση τις χώρες του κόσμου έχουν τις εξής αυστηρές οδηγίες: καθημερινά να πηγαίνουν και να απαιτούν από τα αντίστοιχα κράτη να μην συνεργάζονται με την Ρωσία" είπε στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ, ενώ συνέχισε λέγοντας: "Επειδή οι ΗΠΑ επέβαλαν κατά της Ρωσίας κυρώσεις. Νομίζω ότι αρκεί να ακούσει απλώς αυτό το γεγονός για να αντιληφθεί, τις αρχές πάνω στις οποίες οι Αμερικανοί οικοδομούν τις σχέσεις τους με τα ξένα κράτη".

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Σλοβενία, ο Σεργκεί Λαβρόφ είπε ότι η Λιουμπλιάνα επιθυμεί "να ασκήσει μια εξωτερική πολιτική κατά τέτοιο τρόπο και να συνεργάζεται μ εκείνα τα κράτη τα οποία μπορούν να της αποφέρουν τα μέγιστα οικονομικά και επενδυτικά οφέλη" .