You are here

Στους 12 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός στη Φλόριντα από τον κυκλώνα Ίρμα

13/09/2017 07:07
Ο κυκλώνας Ίρμα προκάλεσε τουλάχιστον 12 θανάτους κατά το καταστροφικό του πέρασμα από τη Φλόριντα, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι αρχές της Πολιτείας αυτής των νότιων ΗΠΑ.

"Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων που μπορούν να αποδοθούν στον κυκλώνα Ίρμα ανέρχεται ως αυτή τη στιγμή στους 12", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της Φλόριντας, ο Αλμπέρτο Μοσκόκο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τα αίτια των θανάτων.

Ο κυκλώνας, ο οποίος προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε νησιά της Καραϊβικής πριν φθάσει στο έδαφος των ΗΠΑ, άφησε πίσω του κτίρια που κατέρρευσαν, λυόμενα σπίτια διαλυμένα και τόνους συντριμμιών στα νησιά Κις, όπου το 85% των οικημάτων υπέστη μερική ή ολική καταστροφή.

Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη την Φλόριντα για να διαπιστώσει το εύρος των ζημιών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια.

Περίπου 5,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις -ή περίπου 12 εκατ. άνθρωποι - στη Φλόριντα και γειτονικές Πολιτείες ακόμη δεν είχαν ρεύμα χθες εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας Ίρμα. Οι εταιρείες ηλεκτρισμού συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να αποκαταστήσουν την παροχή κι έχουν κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ελλείψεις καυσίμων αντιμετώπιζε το 37,6% των πρατηρίων στην Πολιτεία, ποσοστό σημαντικά μειωμένο από τη Δευτέρα το απόγευμα (46%), σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης για τη διαθεσιμότητα καυσίμων GasBuddy.