You are here

17 Τούρκοι ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

20/02/2018 09:48

Δεκαεπτά Τούρκοι αποβιβάστηκαν στην Παναγιά Οινουσσών, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Όπως μεταδίδουν ελληνικά ειδησεογραφικά μέσα, πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς που ζητούν πολιτικό άσυλο, ισχυριζόμενοι ότι διώκονται στην Τουρκία, όπου κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Το Λιμενικό Σώμα, με ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει την περισυλλογή 17 αλλοδαπών στην περιοχή των Οινουσσών, χωρίς ωστόσο να υπεισέρχεται σε περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητά τους. Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά αλλοδαπών προέβησαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».