You are here

Διαψεύδουν φήμες περί ρωγμών στη συγκυβέρνηση, Καμμένος και Τζανακόπουλος

19/03/2018 20:07

Διαψεύδουν τις φήμες περί διατάραξης των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων τόσο ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αμέσως μετά την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση που αφορούσε τη φράση «λιντσάρετε τον Πάχτα», την οποία είχε διατυπώσει ο ίδιος, τον Σεπτέμβριο του 2013, για τον τότε δήμαρχο Χρήστο Πάχτα.

Κατά τις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε για το ζήτημα των δύο αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία, τους οποίους χαρακτήρισε και πάλι ως «ομήρους».
«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα», σημείωσε ο κ. Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι εντός της συγκυβέρνησης ο καθένας διατηρεί την πολιτική του αυτονομία.

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η συγκυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια δημόσια και διαφανή σχέση, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που έκανε λόγο για σύγκρουση ανάμεσα στον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά. «Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια κοινή εθνική γραμμή. «Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες «όμηροι», όπως τους χαρακτήρισε, να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Στην ίδια κατεύθυνση διάψευσης της φημολογίας περί ρωγμών στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Επικρατείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

 «Ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος έχουν άριστη σχέση», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αυριανή αυτή συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υπόθεση.

«Κάθε φημολογία ή ψίθυρος για ρήξη είναι μια προσπάθεια της ΝΔ να αλλάξει η ιεράρχηση της προτεραιότητας της δημόσιας συζήτησης», τόνισε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δύο κόμματα άρα και «διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές».

«Μιλάμε για κυβέρνηση με δύο κόμματα και διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, υπάρχει αμφισβήτηση και επιμέρους διαφωνίες. Αυτό που καθορίζει τη σχέση των δύο κομμάτων δεν είναι παρά η προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων», είπε συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος.