You are here

Ελλάδα και Λουξεμβούργο επισκέπτεται ο Επίτροπος Έττινγκερ για το μέλλον του κοινοτικού προϋπολογισμού

14/07/2017 15:07
Ο Επίτροπος Gunther H. Oettinger, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, επισκέπτεται σήμερα το Λουξεμβούργο και στη συνέχεια μεταβαινει στην Ελλάδα στις 17 Ιουλίου για να συζητήσει το έγγραφο προβληματισμού σχετικά με το μέλλον του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Στο Λουξεμβούργο, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Xavier Bettel και τον αναπληρωτή του κ. Etienne Schneider, με τον Jean Asselborn, Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και με τον Pierre Gramegna, Υπουργό Οικονομικών.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου, όπου θα μιλήσει ενώπιον των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Άμυνας, Συνεργασίας και Μετανάστευσης και του Προϋπολογισμού και Οικονομικών.

Στην Ελλάδα, ο Επίτροπος Oettinger θα μιλήσει για το μέλλον του προϋπολογισμού της ΕΕ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο Επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργο Κατρούγκαλο. Θα επισκεφθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα μιλήσει ενώπιον των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Προϋπολογισμού.

Ο Επίτροπος Oettinger παρουσίασε για πρώτη φορά το έγγραφο προβληματισμού στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το τελικό έγγραφο της σειράς πέντε εγγράφων προβληματισμού που δημοσιεύθηκαν μετά τη δημοσίευση, την 1η Μαρτίου, της Λευκής Βίβλου της Κομισιόν για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Επίτροπος θα συναντηθεί τώρα με διάφορους ενδιαφερόμενους στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συγκεντρώσει τα σχόλιά τους σχετικά με τα ερωτήματα και τις επιλογές που αναφέρονται στο έγγραφο προβληματισμού.