You are here

Ενίσχυση διμερούς εμπορίου αναμένουν οι επιχειρηματίες από επίσκεψη Ερντογάν

07/12/2017 08:31
Ενίσχυση του διμερούς εμπορίου είναι η προσδοκία του επιχειρηματικού κόσμου από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον επίσημο πρακτορείο Ανατολού το οποίο μεταδίδει σχετικές δηλώσεις του πρόεδρου του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού συμβουλίου Τεβφίκ Μπιλγκέν.

Σύμφωνα με το Ανατολού, ο Τεβφίκ Μπιλγκέν θεωρεί ότι οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο ωστόσο εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από αύξηση της βιομηχανικής της παραγωγής.

Ο Τεβφίκ Μπιλγκέν αναφέρει ότι οι τουρκικές επενδύσεις προς την Ελλάδα θα μπορούσαν να αυξηθούν την ώρα που η ανεργία είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, ωστόσο τα γραφειοκρατικά προβλήματα εμποδίζουν τους Τούρκους επενδυτές να προβούν σε επιχειρηματικές κινήσεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα επίσης με το ‘Ανατολού’, η τουρκική αποστολή θα μείνει στο ξενοδοχείο ‘Μεγάλη Βρετανία’ ενώ από τη Δευτέρα οι όροφοι 7 και 8 έχουν ελεγχθεί από τις ειδικές δυνάμεις ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν που έφτασαν στην Αθήνα. Η πρόσβαση στους δύο αυτούς ορόφους του ξενοδοχείου απαγορεύεται ακόμη και για το προσωπικό του ξενοδοχείου. Επίσης έχει επίσης στηθεί μία μεγάλη ηλεκτρονική ‘ομπρέλα’ ασφαλείας από ιδιωτικά αυτοκίνητα τα οποία θα ελέγχουν την κάθε κίνηση των 10 τεθωρακισμένων οχημάτων που θα συνοδεύουν τον Ταγίπ Ερντογάν.