You are here

Το eurogroup δεν θα εκταμιεύσει σήμερα την ελληνική δόση, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο

20/02/2018 08:43

Νέα προθεσμία μέχρι την 26η Φεβρουαρίου και την κάθοδο των επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα, αναμένεται να λάβουν οι ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση των τελευταίων μη εκπληρωμένων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της πρώτης υπο-δόσης που ήταν συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη του σημερινού eurogroup.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, δεν θα δώσουν την τελική έγκριση για την εκταμίευση, των 5,7 δισ ευρώ, καθώς παραμένει ανοικτό το ζήτημα της ανεμπόδιστης διεξαγωγής των πλειστηριασμών, η δικαστική απόφαση για την επένδυση το παλιό αεροδρόμιο του ελληνικού, και η υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.

H απόφαση βασίζεται σε σχετική εισήγηση των ελεγκτών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Οι θεσμοί επανεκτίμησαν την κατάσταση το πρωί της Δευτέρας πριν την εισήγηση προς τους Υπουργούς.

Η συνεδρίαση ξεκινά στις 16:00 ώρα Κύπρου στις Βρυξέλλες και το ελληνικό πρόγραμμα είναι το πρώτο ζήτημα της επίσημης ατζέντας. Ο αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο διευκρίνισε ότι τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβουν οι Υπουργοί μετά από σχετική συζήτηση και πως ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει στη δεδομένη χρονική στιγμή.