You are here

Κουντουρά: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε κέντρο αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών

14/07/2017 08:59
Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Ρώσο κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι, που βρίσκεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος φυσικής αποκατάστασης μετά από την πολύμηνη αποστολή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η κ. Κουντουρά και ο Ρώσος κοσμοναύτης συζήτησαν για τα προγράμματα φιλοξενίας των κοσμοναυτών καθώς και τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα που η Ελλάδα προσφέρει όλο το χρόνο, λόγω του ιδανικού κλίματος, του ελκυστικού περιβάλλοντος και των υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως είπε η Υπουργός.

O Ρώσος κοσμοναύτης παρέδωσε στην υπουργό Τουρισμού αφίσα της αποστολής την οποία υπέγραψε προσωπικά για τις «εξαιρετικές εμπειρίες που η Ελλάδα προσφέρει».

O Όλεγκ Νοβίτσκι είναι ο πέμπτος Ρώσος κοσμοναύτης που μέσω των υλοποιούμενων προγραμμάτων επισκέπτεται ελληνικούς προορισμούς για την φυσική και ιατρική αποκατάσταση του.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί ολοένα και πιο δημοφιλή επιλογή για την υλοποίηση προγραμμάτων αποκατάστασης των Ρώσων κοσμοναυτών, συνδυάζοντας ιδανικά τους ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς με τις διακοπές.