You are here

Στη Γλυφάδα έφτασε η πετρελαιοκηλίδα - ένα μήνα θα διαρκέσει η επιχείρηση απορρύπανσης

14/09/2017 07:35
Διαστάσεις ανεξέλεγκτης οικολογικής καταστροφής προσλαμβάνει η θαλάσσια μόλυνση στον Σαρωνικό Κόλπο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών, η πετρελαιοκηλίδα εξαπλώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τετάρτης να φτάσει μέχρι τη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας.

Συνεργεία του Δήμου έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και τοποθέτησαν πλωτό φράγμα με σκοπό να περιορίσουν τη ρύπανση, ενώ ο Δήμαρχος Γλυφάδας έκανε έκκληση στους πολίτες να μην κατεβαίνουν στην παραλία.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκληθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται είναι επαρκείς, γίνονται με τα πλέον σύγχρονα μέσα και διαβεβαίωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «μείζονος σημασίας» από τις αρμόδιες Αρχές.

«Η αντιμετώπιση είναι επαρκής και αποτελεσματική και η εικόνα που έχουμε σήμερα είναι ότι στο σημείο του ναυαγίου υπάρχει πλωτός γερανός και τρεις σειρές φραγμάτων που εμποδίσουν κηλίδες από το ναυάγιο να εξέλθουν και να μολύνουν περαιτέρω την περιοχή», δήλωσε ο κ. Καλαματιανός και συμπλήρωσε ότι «στις ακτές τόσο της Σαλαμίνας όσο και στην Πειραϊκή, όπου έχει εμφανιστεί πετρελαιοκηλίδα, επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, ενώ χρησιμοποιούνται και εναέρια μέσα του λιμενικού που περιπολούν τον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο του Σαρωνικού».

Σχετικά με το χρόνο που θα διαρκέσει η επιχείρηση απορρύπανσης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκτίμηση, αλλά η εταιρεία καθαρισμού και όσοι άλλοι εμπλέκονται αναφέρουν περίπου σε ένα μήνα.