You are here

Στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διήμερη επίσκεψη

07/12/2017 07:09
Φτάνει, σήμερα, στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται στις 10:30 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου και θα τον υποδεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στις 11:30 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσει στεφάνι, και αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στις 12:00 θα αρχίσει η κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

Στις 13:30 ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση, μετά το τέλος της οποίας, στις 14:50, θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στις 16:30, ενώ το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης μέρας ολοκληρώνεται με το δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:25.

Την Παρασκευή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι υπολογίζεται η άφιξή του στην Κομοτηνή και η επίσκεψή του στο Kirmahalle Cammi. Η διήμερη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και θα αναχωρήσει για την Τουρκία.