You are here

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο, ενώ η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό

12/01/2018 12:06

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή, με τη διαδικασία του επείγοντος, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, το οποίο θα ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Χθες, Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ «κατά» ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η χώρα βρίσκεται από το πρωί σε απεργιακό κλοιό, καθώς ακινητοποιημένοι παραμένουν οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται και στον ηλεκτρικό.

Για τη Δευτέρα, ημέρα, ψήφισης του νομοσχεδίου έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία σε λεωφορεία, ηλεκτρικό και τρόλεϊ, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό συνεδριάζει σήμερα με πρόταση για συμμετοχή στην απεργία.

Δεμένοι παραμένουν για σήμερα οι κάβοι στα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε συμμετοχή στη σημερινή απεργία.  

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σημειώνεται ότι για τη Δευτέρα, τρίωρη στάση εργασίας έχουν ανακοινώσει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το Ελ. Βενιζέλος, μεταξύ 12:00 – 15:00, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες πτήσεις που θα επηρεαστούν εκείνη την μέρα.

ΚΥΠΕ