You are here

Τσίπρας: Με συμφωνία στην ονομασία θα στηρίξουμε ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ -ΝΑΤΟ

14/07/2017 06:54
Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορούν να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο ως παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την τριμερή συνάντηση της Θεσσαλονίκης, με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, «όχι μόνο λόγω των μεταξύ μας δεσμών, ιστορικών, πολιτιστικών, πνευματικών, αλλά και λόγω της συνεχώς αποδεικνυόμενης βούλησης της Σερβίας να εκπληρώνει όλους τους όρους που έχουν τεθεί από την πλευρά της Ε.Ε. κατά την προενταξιακή της διαδικασία».

Για το «Μακεδονικό» είπε ότι εφόσον βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος η Ελλάδα θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Είναι απαραίτητο να υπάρξει διάλογος, ουσιαστικός για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος, πράγμα το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για την ολόπλευρη στήριξή μας σε ό,τι αφορά την ενταξιακή της προοπτική προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.