You are here

Υπό κράτηση παραμένει ο Τούρκος αξιωματικός, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

16/01/2018 12:01

Να παραμείνει υπό κράτηση ο Τούρκος αξιωματικός, αποφάσισε το πρωί της Τρίτης το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επικυρώνοντας τη νέα σύλληψή του καθώς έκρινε ότι αυτή τηρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη με επτά άλλους Τούρκους στρατιωτικούς την επόμενη μέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, συνελήφθη λίγο αφού είχε «παγώσει», με προσωρινή διαταγή, η χορήγηση ασύλου που του δοθεί.

Όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης που εκδόθηκε πριν από λίγο, ο Τούρκος αξιωματικός θα παραμείνει στην Ελλάδα με το προηγούμενο καθεστώς, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και χωρίς την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει σε αυτόν η χορήγηση ασύλου. «Βρίσκεται σε καθεστώς του αιτούντος ασύλου».

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνει ότι καθώς δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή του από την Ελλάδα λόγω της προστασίας που του παρέχεται από δικαστικές αποφάσεις, δεν παραβιάζεται το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ. Επιπλέον, σημειώνει ότι δεν έχει συμπληρωθεί το 18μηνο όριο κράτησής του.

ΚΥΠΕ