You are here

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου

16/02/2018 14:12

Με αφορμή την τελευταία συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και τις απόψεις που εκφράστηκαν τόσο από τους παρόντες βουλευτές όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, εμείς οι νόμιμοι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων, συμφωνούμε με τις θέσεις του Υπουργείου  Παιδείας.

Παρά το ότι η υφιστάμενη νομοθεσία απαγορεύει  ρητώς την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Φροντιστηρίων, αν δεν πληρούνται κάποια κριτήρια που εξασφαλίζουν τόσο την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρεται, όσο και τη σωματική και ψυχική ασφάλεια των μαθητών που φοιτούν εκεί και παρά τις αυστηρές ποινές και τον έλεγχο της Αστυνομίας, η παρανομία οργιάζει. Έχει περισσότερα παράνομα Φροντιστήρια παρά νόμιμα.

Αν επιτραπεί σε κάποιον ο οποίος έχει ένα πτυχίο, να παραδίδει κατ’ οίκον φροντιστηριακά μαθήματα και όχι σε εγκεκριμένο υποστατικό τότε ούτε το Υπουργείο Παιδείας θα μπορεί να κάνει οποιοδήποτε έλεγχο ούτε η Αστυνομία ούτε ο Φόρος  ούτε οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Δηλαδή θα επικρατεί ένα χάος και μια αναρχία.

Ήδη λειτουργούν πέραν των εξακοσίων εγκεκριμένων  Ιδιωτικών Φροντιστηρίων παγκυπρίως άρα δεν τίθεται θέμα « εκτόξευσης τιμών» όπως έχει λεχθεί διότι θα λειτουργήσει ο νόμος της αγοράς όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Ψηλές τιμές, θα έχουν οι παράνομοι λόγω του υψηλού κινδύνου που θα διατρέχουν.