You are here

CFA Research Challenge 2018: Φοιτητές αναλύουν το επιχειρηματικό μοντέλο της ΚΕΟ

16/02/2018 11:21

Οι νικητές θα αναδειχθούν στις 23 Φεβρουαρίου και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον διεθνή διαγωνισμό

Ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) διοργανώνει για τέταρτη συνεχή η χρονιά το κυπριακό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού CFA Institute Research Challenge. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες φοιτητών Xρηματοοικονομικών από τα πανεπιστήμια της Κύπρου, οι οποίοι καλούνται να αναλύσουν το επιχειρηματικό μοντέλο και την μετοχή μιας εταιρείας. Φέτος στον διαγωνισμό αντικείμενο της έρευνας είναι η κυπριακή ζυθοποιία ΚΕΟ PLC.

Οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν, στις 23 Φεβρουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, τις εργασίες τους για την ΚΕΟ PLC ενώπιον χρηματοοικονομικών αναλυτών (CFA charterholders) και άλλων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις έως πέντε φοιτητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο προφίλ της ΚΕΟ PLC, έχοντας πρώτα διενεργήσει έρευνα για αυτήν, μέσα από συνεντεύξεις με τη διεύθυνση της εταιρείας, πελάτες και ανταγωνιστές της. Ήδη, οι ομάδες έχουν τύχει  σεμιναρίου για τις παρουσιάσεις εταιρειών από μέλη του ΔΣ του CFA Society Cyprus.

Μετά τις παρουσιάσεις, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση από την ομάδα των ειδημόνων και στη συνέχεια η βράβευση των νικητών. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Research Challenge, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στο Δουβλίνο για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ευρώπης στον παγκόσμιο διαγωνισμό, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 27 Απριλίου στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Παναγιώτης Χρυσοστόμου, «ο ετήσιος διαγωνισμός CFA Research Challenge έχει καθιερωθεί  ως ένας διαγωνισμός υψηλού κύρους, που δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές χρηματοοικονομικών να έρθουν σε επαφή με το επαγγελματικό περιβάλλον και τις ανάγκες της αγοράς, ως χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Ο διαγωνισμός προσφέρει παράλληλα τη δυνατότητα δικτύωσης και απόκτησης πρακτικών γνώσεων, πέρα από τις θεωρητικές της ακαδημαϊκής φοίτησης. Οι φετινές συμμετοχές είναι πολύ ενδιαφέρουσες και προσβλέπουμε σε μια καλή εκπροσώπηση της Κύπρου στον διεθνή διαγωνισμό».

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 5.000 και πλέον φοιτητές και 3.500 εθελοντές από 1.000 Πανεπιστήμια του κόσμου, εκπροσωπώντας τους περισσότερους από 140 τοπικούς συνδέσμους CFA. Όλα τα έξοδα αποστολής της κυπριακής ομάδας στο εξωτερικό για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού νικητή θα καλυφθούν από τον CFA Society Cyprus. Χορηγός του CFA Research Challenge Κύπρου είναι η εταιρεία ΧΜ.

CFA Society Cyprus

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus)  είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει πάνω από 140.000 μέλησε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 124 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.