You are here

Η cdbbank αρωγός στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων

14/09/2017 15:57
Στηρίζοντας πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και προωθούν την Κύπρο ως διεθνή επενδυτικό προορισμό, η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) συμμετείχε ως ασημένιος χορηγός στο 2ο Cyprus International Investors Summit, που πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό.

Στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, συμμετείχε μεγάλος αριθμός ξένων θεσμικών επενδυτών καθώς και ηγετικά στελέχη επενδυτικών ταμείων, επιχειρήσεων και τραπεζών. Οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας και τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για την κυπριακή οικονομία, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν παρουσιάσεις μεγάλων ιδιωτικών αναπτυξιακών έργων, κυρίως στους τομείς Ανάπτυξης Γης, Ακινήτων και Αναψυχής.

Στο πλαίσιο του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου, επιφανείς προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον εκθεσιακό χώρο της cdbbank, να συνομιλήσουν με τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της και να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των χρηματοοικονομικών λύσεων που προσφέρει.

Σε δηλώσεις του ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank, κ. Κώστας Αργυρίδης, ανέφερε πως οι επενδύσεις αποτελούν αναμφίβολα την κινητήριο δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και της προόδου. Περαιτέρω, πρόσθεσε ότι η cdbbank στηρίζει διαχρονικά την επιχειρηματική δραστηριότητα και ιδιαίτερα την τοπική πρωτοβουλία και συμβάλλει ουσιαστικά στη στήριξη των προσπαθειών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, ενισχύοντας έτσι και τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του CIPA.

Σχολιάζοντας την αθρόα συμμετοχή συνέδρων από το εξωτερικό, ο κ. Αργυρίδης τόνισε ότι η επιτυχία της διοργάνωσης αποτελεί πρόδρομο της περαιτέρω αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, επισημαίνοντας πως η Κύπρος διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ως κέντρο διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς την υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους και των θεσμών, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και διασφαλίζοντας την ελκυστικότητα της κυπριακής οικονομίας», κατέληξε.