You are here

Η Cyta σβήνει τα φώτα και στηρίζει την «Ώρα της Γης»

22/03/2018 12:31

Tο Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στις 8.30 το βράδυ εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 178 χώρες σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν και θα σβήσουν για μια ώρα τα φώτα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση η «Ώρα της γης».

Στην Κύπρο η εμβληματική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 8.00 το βράδυ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα της Κύπρου, θα μεταφέρουμε στην ανθρωπότητα το μήνυμα της δικής μας στήριξης στην παγκόσμια δράση για την προστασία του πλανήτη μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Cyta συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» στην Κύπρο και καλεί το προσωπικό, τους πελάτες, αλλά και το ευρύτερο κοινό να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμβολική πράξη, σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Οργανισμός συμβάλλει σε αυτή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, προβαίνοντας διαχρονικά και συστηματικά σε σειρά ενεργειών για εξοικονόμηση ενέργειας. Μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια του προσωπικού της, η Cyta μειώνει συνεχώς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα γραφεία της, σε συνδυασμό και με διάφορες πρωτοβουλίες και φιλοπεριβαλλοντικά μέτρα που λαμβάνονται και στοχεύουν στη μείωση των αποβλήτων και στην εξοικονόμηση πόρων.

Η ομάδα «Ώρα της Γης Κύπρου», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, στηρίζει φέτος την εκστρατεία για μείωση της χρήσης των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης (single-use cups). Η ενέργεια αυτή ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια για μείωση των αποβλήτων στην Κύπρο και συνάδει με τις ενέργειες της Cyta προς την ίδια κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cyta είναι ο πρώτος οργανισμός στην Κύπρο με «μηδενικά απόβλητα στις χωματερές», εξασφαλίζοντας τη σχετική επαλήθευση από την εταιρεία TUV Cyprus, ενώ εξασφάλισε ακόμα μια πρωτιά στη χώρα μας ως ο οργανισμός που πιστοποίησε όλα τα καταστήματά του με το Πρότυπο Περιβαλλοντικής Ποιότητας Green Office.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα «Ώρα της Γης Κύπρου»: www.earthhourcy.org.

Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, επίσης, στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/press-releases