You are here

Σεμινάριο KA για την Αεροφοβία

11/03/2011 15:03
Οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) συνδιοργανώνουν Σεμινάριο για την καταπολέμηση της ανθρώπινης φοβίας προς τις αεροπορικές πτήσεις. Το Σεμινάριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί κατά το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2011.Τη δεύτερη μέρα θα γίνει το πρακτικό μέρος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή απαντά στην ανάγκη να προσφερθεί η απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση σε συνανθρώπους μας οι οποίοι για κάποιους λόγους νιώθουν φοβία όταν πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή δεν ταξιδεύουν ποτέ. Αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι επηρεάζονται από το σύνδρομο της αεροφοβίας ζητούν επίμονα την διοργάνωση τέτοιου είδους σεμιναρίων από επαγγελματίες, ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν από τη φοβία που τους αναστατώνει κάθε φορά που σκέφτονται να ταξιδέψουν και να μπορέσουν να νιώσουν την ευχαρίστηση της αεροπορικής πτήσης.

Παρόμοιας φύσης σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε πέρσι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ διαφάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σε μια μη ευκαταφρόνητη μερίδα του πληθυσμού. Υπολογίζεται ότι λόγω φόβου προς τα αεροπλάνα ένα ποσοστό της τάξης του 3% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο, ενώ ποσοστό 25% νιώθει μια αξεπέραστη φοβία. Άτομα που πήραν μέρος στο προηγούμενο σεμινάριο, πείστηκαν ότι μπορούν να ταξιδέψουν άφοβα και με ασφάλεια και ήδη έχουν νιώσει την χαρά από την εμπειρία της πτήσης.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επαγγελματίες, περιλαμβανομένων πιλότων και άλλων εξειδικευμένων μελών του προσωπικού των Κυπριακών Αερογραμμών, ειδικοί ψυχολόγοι κ.α. Σύντομα θα δοθούν πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στo τηλέφωνo (Κυπριακές Αερογραμμές ώρες γραφείου). Επίσης στις ιστοσελίδες της ΠΑΣΥΠΙ pasypi.com και cyprusair.com.

Οι θέσεις για συμμετοχή είναι περιορισμένες.