You are here

Σκυτάλη ζωής από τη CDB Bank

20/03/2018 16:37

Η Τράπεζα διοργάνωσε δειγματοληψία για την ενίσχυση του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

Στηρίζοντας έμπρακτα και με συνέπεια τον αγώνα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία, η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως), διοργάνωσε πρόσφατα δειγματοληψία για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Το προσωπικό της Τράπεζας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και έδωσε δυναμικά το παρών του, συνδράμοντας στην προσπάθεια εξεύρεσης συμβατών δοτών μυελού των οστών για τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Εκπρόσωποι του Ιδρύματος επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της cdbbank στη Λευκωσία και προέβησαν σε συλλογή δείγματος σάλιου από εθελοντές, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τον τρόπο λειτουργίας του Κυπριακού Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών και τα ερευνητικά και επιστημονικά προγράμματα που εφαρμόζει το Καραϊσκάκειο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank, κ. Κώστας Αργυρίδης, αναφέρθηκε στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, υπογραμμίζοντας πως ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει, με το δικό του τρόπο, στην ενίσχυση των ευπαθών ομάδων. Ο κ. Αργυρίδης σημείωσε πως «με την υλοποίηση αυτής της δράσης, η οικογένεια της cdbbank στέλνει αφενός μήνυμα συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που δίνουν τη δική τους μάχη και αφετέρου στέκεται σύμμαχος στο δύσκολο και αξιόλογο έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος». 

Αξίζει να σημειωθεί πως η cdbbank, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει, είναι αρωγός της νέας προσπάθειας του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για τη δημιουργία του πρώτου εξειδικευμένου διαγνωστικού και ερευνητικού κέντρου παιδοογκολογίας στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα συμβάλλει στη στελέχωση του νέου Κέντρου Παιδικού Καρκίνου με επιστημονικό προσωπικό ενώ στηρίζει συστηματικά τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος.