You are here

Τα βραβεία ξεκίνησαν για τοToyota GT86 - Ο ενθουσιασμός στα ύψη! Σύντομα και στην Κύπρο

29/05/2012 15:25
Το GT86 ονομάστηκε VDI “Αυτοκίνητο της Χρονιάς”

Οι αρχιμηχανικοί της Toyota Tetsuya Tada και της Subaru Toshio Masuda πήραν το βραβείοVDIDynamicistoftheyear.

ΣτηνToyota και το βραβείο“Ομάδα Δυναμικής της Χρονιάς” (VDIDynamicsTeamoftheYear).

Σύμφωνα με τους ειδικούς των Διεθνών Βραβείων Δυναμικής Οχημάτων VDI2012, ηToyota πέτυχε το στόχο που είχε θέσει,να επανακτήσει δηλαδή την εμπειρία του κλασικού σπορ αυτοκινήτου με τοGT86. Η κριτική επιτροπή με ειδικούς μηχανικούς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο ονόμασαν το sportscoupe της Toyota ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς και τίμησαν τον αρχιμηχανικό TetsuyaTada ως Dynamicistoftheyear, μαζί με τον Toshio Masuda, τον αντίστοιχο μηχανικό της Subaru.

Η αφοσίωση της Toyota στην παραγωγή αυτοκινήτων που ανταμείβουν τον οδηγό, με πρωτοπόρο τον πρόεδρό της AkioToyoda, την έχει οδηγήσει να κερδίσει ακόμα την τιμητική διάκριση της Ομάδας Δυναμικής της Χρονιάς (DynamicsTeamoftheyear).

Το GT86 φτάνει στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι ως μια αναβίωση της σπορ κληρονομιάς τηςToyota και ως μια μηχανή που έχει σχεδιαστεί να είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο για οδηγούς. Ο χαρακτήρας του καθορίζεται από τον κλασικό συνδυασμό“ κινητήρας μπροστά/κίνηση πίσω”, και τη χρήση ενός συμπαγούς, ελαφρού 2λιτρου βενζινοκινητήρα “boxer”. Σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους, τα χαμηλά επίπεδα αδράνειας και το χαμηλό συνολικό βάρος, το αποτέλεσμα είναι αγνή οδηγική απόλαυση.

Η απλή αυτή προσέγγιση βοήθησε το GT86 να κερδίσει το βραβείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, όπως εξηγεί ο Graham Heeps, συντάκτης του περιοδικούVehicleDynamicsInternational: “Μπροστά στις αυξήσεις ιπποδύναμης και τα όλο ένα μεγαλύτερα επίπεδα πολυπλοκότητας στα συστήματα μετάδοσης κίνησης, στις αναρτήσεις και στα συστήματα διεύθυνσης, αυτοκίνητα από μεγάλους προμηθευτές που έχουν υιοθετήσει μια προσέγγιση ‘λιγότερο, σημαίνει περισσότερο’, προσφέροντας διασκέδαση σε νόμιμες ταχύτητες, ήταν λίγα μέχρι τώρα. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το Toyota GT86 αξίζει το βραβείο VDI Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012.”

Μεταξύ των κριτών για το βραβείο του Dynamicistoftheyear, οMattJoy, ο συντάκτης του Press Association’s Motoring, είπε: “Επιμένοντας σε μια δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη φόρμουλα, οιTadaκαιMasuda έχουν δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο περίμεναν πώς και πώς οι ενθουσιώδεις οδηγοί: ένα αυτοκίνητο που αποφεύγει την ατελείωτη αναζήτηση για την απόλυτη πρόσφυση σε βάρος της ισορροπίας, της απόκρισης και της οδηγικής απόλαυσης σε ρεαλιστικές ταχύτητες δρόμου.”

Η κριτική επιτροπή εξήρε ιδιαίτερα τον AkioToyoda για την έμπνευση του στον τομέα της δυναμικής προς μια νέα κατεύθυνση, η οποία είναι εμφανής στα μοντέλα τόσο της Toyota όσο και της Lexus. Ο PhilMorse από τις ΗΠΑ, δήλωσε: Μια γρήγορη ματιά στην γκάμα οχημάτων τηςToyotaείναι αρκετή για να διαλύσει οποιαδήποτε αμφιβολία: υπάρχει ένας φοβερός ανταγωνιστής στο τιμόνι της εταιρίας και οι διαχρονικές αξίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού - ανώτερη τεχνολογία και απόλαυση οδήγησης – είναι τα φώτα που τον οδηγούν.”

Το GT86 είναι διαθέσιμο για παραγγελίες τώρα, με τις παραδόσεις στους πελάτες να αρχίζουν από την 1η Ιουλίου.