You are here

Τη Δευτέρα η Ετήσια Γενική Συνέλευση του CIPA

14/11/2014 10:07
Επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν την προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων.

Όλα τα θέματα που αφορούν τις προσπάθειες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και προβολή της Κύπρου σε επιλεγμένες και στοχευμένες αγορές ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, θα τεθούν ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), η οποία συγκαλείται την Δευτέρα,17 Νοεμβρίου 2014 στις 18:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία.

Ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας, του επιχειρηματικού κόσμου, ξένων επενδυτών και πρέσβεων, ο Πρόεδρος του CIPA κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, αναμένεται να παρουσιάσει το έργο που επιτέλεσε ο Οργανισμός μετά τις αρνητικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου του 2013, καθώς και τους στόχους και τους άξονες προτεραιότητας που έχει θέσει για την επόμενη περίοδο,

Σε δήλωσή του για τη Γενική Συνέλευση, ο κ. Αγκαστινώτης τονίζει ότι βρίσκει την Κύπρο σε μια νέα, αλλά δύσκολη και απαιτητική, εποχή οικονομικής ανάπτυξης. «Γι’ αυτό και ο ρόλος του CIPA καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός, ιδιαίτερα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να ξανακτίσουμε την εικόνα ενός αξιόπιστου και φιλικού προς τις ξένες επενδύσεις προορισμού». Ο κ. Αγκαστινιώτης αναφέρει επίσης ότι «η Κύπρος βρίσκεται στο σωστό δρόμο με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι έντονο, ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη, κυρίως ως προς τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος».

Τη Συνέλευση θα χαιρετίσει, εκ μέρους της κυβέρνησης, o Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτικών Κεφαλαίων (CIFA), κ. Άγγελος Γρηγοριάδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενωρίτερα στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του CIFA.