You are here

ΕΤΕΚ: Στρατηγική επιλογή το φυσικό αέριο

22/03/2018 15:40

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) «καλεί την πολιτεία να αντιμετωπίσει την έλευση του φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής ως μία στρατηγική επιλογή και να εστιάσει στη συνολική εικόνα και τα οφέλη που θα έχει η έλευση του φυσικού αερίου, και όχι στην οριακή και βραχυπρόθεσμη επίπτωση που τούτη θα έχει στην τιμή της ηλεκτρικής κιλοβατώρας».
 
Σε ανακοίνωση, το ΕΤΕΚ σημειώνει ότι «δυστυχώς η Πολιτεία έχει παγιδευτεί σε μία μονοδιάστατη προσέγγιση και στις υψηλές προσδοκίες που η ίδια δημιούργησε στους καταναλωτές για την άμεση μείωση της τιμής της ηλεκτρικής κιλοβατώρας με την έλευση του φυσικού αερίου».
 
«Αντί αυτού, η Πολιτεία όφειλε να ακολουθήσει με προσήλωση τον στρατηγικό σχεδιασμό της και να υλοποιήσει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και χωρίς παλινδρομήσεις την απόφαση έλευσης του φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή», αναφέρει.
 
Προσθέτει ότι «ήδη είμαστε στο παρά πέντε, καθώς σε περίπτωση μη χρήσης του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή μετά το 2020, η Κύπρος και άρα ο καταναλωτής θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, εξαιτίας των απαιτήσεων για μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων καθώς και των συνολικών εκπομπών αερίων ρύπων για τα έτη 2020-2030».