You are here

Αφαιρούνται διαφημίσεις από πασσάλους ΑΗΚ

18/09/2017 15:14
Η ΑΗΚ με τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, αλλά και της Αστυνομίας, προβαίνει στην αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων από πασσάλους στo πλαίσιο των εργασιών συντήρησης ή άλλων εργασιών του εναερίου δικτύου.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας εξακολουθεί να υφίσταται το φαινόμενο ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων από τρίτους τόσο στους ξύλινους πασσάλους της ΑΗΚ όσο και στις μεταλλικές κολώνες οδικού φωτισμού», αναφέρει ανακοίνωση της ΑΗΚ.

«Πέραν της οπτικής ρύπανσης που προκαλείται εμπεριέχονται και άλλα αρνητικά συνεπακόλουθα του φαινομένου αυτού, περιλαμβανομένων και θεμάτων ασφάλειας», σημειώνεται.

Συγκεκριμένα οι πινακίδες παρεμποδίζουν τις εργασίες του προσωπικού της ΑΗΚ και τίθεται θέμα ασφάλειας αφού η οποιαδήποτε εργασία σε πασσάλους της ΑΗΚ πρέπει να διεξάγεται από εξουσιοδοτημένα άτομα με βάση τους Κανονισμούς Ασφάλειας της ΑΗΚ.

Διευκρινίζεται ότι η αρχή δεν παραχωρεί άδειες ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων στο δίκτυό της και ως εκ τούτου η τοποθέτηση τους στους πασσάλους, πέραν του ότι εγκυμονεί κινδύνους, αποτελεί και παράνομη επέμβαση στην ιδιοκτησία της.