You are here

Αποκλεισμός Νέμεσις από προσφορές για 4,5 έτη

09/02/2018 09:59

Η «Επιτροπή Αποκλεισμού» επέβαλε καμπάνα στην εταιρεία «Νέμεσις Προκατασκευασμένα Προϊόντα Λτδ» αποκλείοντας την για τεσσεράμισι χρόνια από έργα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, λόγω των κανονισμών, που λειτουργούν γενικά υπέρ των εταιρειών, τελικά ο αποκλεισμός θα ισχύει για περίπου 16 μήνες. Και αυτό επειδή η ποινή αρχίζει να μετρά από την ημέρα παραδοχής του διοικητικού συμβούλου της κ. Κυριάκου Χρυσοχού, στις 12.12.2014, ότι δωροδόκησε τους Σάββα Βέργα και Ευτύχιο Μαληκκίδη.

Η απόφαση συμπαρασύρει και την εταιρεία Νέμεσις η οποία δεν μπορεί να υποβάλει ή να συμμετάσχει σε προσφορά του δημόσιου η ευρύτερου δημόσιου τομέα, ούτε καν ως μέλος κοινοπραξίας.

Σημειώνεται ότι τόσο η παρούσα υπόθεση όσο και άλλες οι οποίες εκκρεμούν οδηγήθηκαν ενώπιον της Επιτροπής ύστερα από καταγγελίες των αναθετουσών Αρχών, δηλαδή των κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες προκήρυξαν τις προσφορές από τις οποίες αποκλείστηκαν, λόγω της παραδοχής στελεχών τους ότι λάδωσαν λειτουργούς του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.