You are here

Εξαγοράζεται η Fly Orion

12/10/2017 17:37
Στην εξαγορά του 100% της αεροπορικής εταιρείας Fly Orion Airways Ltd προχωρά η εταιρεία Nearchi Investment PLC.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση λογιστικών και οικονομικών ελέγχων (due diligence), οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Η Nearchi δεσμεύεται να ξοδέψει ένα ποσό €30 εκ. εντός των επόμενων 30 μηνών.

Η Orion Airways θα εκτελεί πτήσεις charter αλλά και δρομολογημένες πτήσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη με στόχο να επωφεληθεί της ραγδαίας ανάπτυξης της χώρας ως ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Σημειώνεται ότι η Orion Airways έχει ορίσει ως έδρα τη Λάρνακα.

Ο ιδρυτής της Nearchi Investment PLC και της μητρικής εταιρείας, Tintra Group, ενός αναδυόμενoυ χρηματοοικονομικού οίκου με έδρα το Ντουμπάι, Richard Shearer ανέφερε ότι «η ανάπτυξη του κεφαλαίου για την απόκτηση του Orion και για τη χρηματοδότηση των μελλοντικών ενεργειών θα υποβοηθήσει την Nearchi να παραμείνει πιστή στην αποστολή της ώστε να καταστεί κορυφαία ενεργή εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων επικεντρωμένη στην ευημερία της Κύπρου. Η προσθήκη της Orion στο χαρτοφυλάκιό μας είναι σύμφωνη με την επενδυτική στρατηγική μας και το 2018 θα δούμε τη συνεχή επένδυση μας στους τομείς Τουρισμού, Φιλοξενίας, Ανανεώσιμων Πηγών και Ακινήτων. Το εταιρικό μας DNA είναι ένα από τα οποία παρέχει κεφάλαια ανάπτυξης σε καλές επιχειρήσεις που πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε αξία σε σχέση με τα δίκτυα, τη δύναμη διαχείρισης και το κεφάλαιο μας».