You are here

Αναμένει ίδια κέρδη με 2016 η Petrolina

29/12/2017 12:01

Στα ίδια επίπεδα με το 2016 αναμένεται να διαμορφωθούν τα αποτελέσματα της εταιρείας Πετρολίνα το 2017.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα, το κέρδος για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 αναμένεται αυξημένο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα για ολόκληρο το 2017 αναμένεται να κυμανθούν σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κατά κύριο λόγο, το εκτιμούμενο κέρδος για το 2017 συγκρινόμενο με το αντίστοιχο

δωδεκάμηνο του προηγούμενου έτους παρουσιάζει μειωμένο περιθώριο μεικτού κέρδους το οποίο αντισταθμίζεται από μειωμένη πρόβλεψη για επισφαλείς χρεώστες και αυξημένη θετική συνεισφορά από συνδεδεμένες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με

την απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού τον Νοέμβριο του 2017 για επιβολή στην εταιρεία διοικητικού προστίμου ύψους €5,7 εκ. σε σχέση με την επανεξέταση του θέματος της αυτεπάγγελτης έρευνας που διεξήγαγε για την περίοδο 2004-2006. Προς τούτο, μετά από γνωμάτευση των νομικών συμβούλων της, η εταιρεία θα προσβάλει την απόφαση στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο για ακύρωση.

Οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν επίσης κέρδος ύψους €2,5 εκ. που προέκυψε τον Αύγουστο του 2017 από την πώληση μετοχικής συμμετοχής ύψους 25% στη θυγατρική εταιρεία LCA Aviation Fueling System Limited καθότι, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, το κέρδος αυτό θα παρουσιαστεί στην ενοποιημένη κατάσταση μεταβολών καθαρής θέσης.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστεί ως κέρδος από πώληση μετοχών στην κατάσταση συνολικού εισοδήματος στις ατομικές οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας Petrolina Aviation Ltd η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην Petrolina (Holdings) Public Ltd.

Το 2016 τα κέρδη της Πετρολίνα ανήλθαν στα €5,6 εκ. έναντι κερδών €7,2 εκ. το 2015.

Το εξάμηνο του 2017 τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα €1,8 εκ.

 


 

Γ.Χ.