You are here

Τύπος: Το φούσκωμα ζημιών από Pimco

14/02/2013 06:52
Οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται διαδικασίες διερεύνησης για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από ιδιωτική εταιρεία και η αλλαγή της λογιστικής μεταχείρισης για τις τράπεζες από την Pimco, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

«Όχι σε ιδιωτικό οίκο για το ξέπλυμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέφανου Στεφάνου για το διορισμό ιδιωτικού οίκου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όπως αναφέρεται, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται διαδικασίες διερεύνησης για το ξέπλυμα χρήματος από ιδιωτική εταιρεία και ότι αυτή η θέση δόθηκε γραπτώς και με επιχειρήματα στο Eurogroup.

Εξάλλου και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης, δήλωσε ότι είναι αντισυνταγματική και εναντίον οποιουδήποτε νόμου που αφορά στα απόρρητα και τα προσωπικά δεδομένα η ευρωπαϊκή απόφαση για διορισμό ιδιωτικού οίκου.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οποιεσδήποτε πληρωμές από ημικρατικούς οργανισμούς από την 1η Μαρτίου θα είναι παράνομες, αφού όλοι οι προϋπολογισμοί όλων των ημικρατικών οργανισμών ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από τη βουλή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Προβληματισμός, αλλά όχι απόσυρση καταθέσεων

• Ετοιμάζει σχέδιο για αλλαγές στο μνημόνιο – Νίκος Αναστασιάδης

• ΚΑ: Αποζημιώσεις πλεοναζόντων σήμερα στο Υπουργικό

• Αμοιβαία κέρδη στην οικοδομική

Πολίτης

«Το φούσκωμα των ζημιών»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αλλαγή της λογιστικής μεταχείρισης για τις τράπεζες από την Pimco. Όπως σημειώνεται, η Pimco ανεβάζει στα €5,98 δισ. το βασικό σενάριο και στα €8,87 δισ. το ακραίο σενάριο για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα με έγγραφο, οι αυξημένες ζημιές φαίνεται να οφείλονται όχι μόνο στις αρνητικές μακροοικονομικές παραδοχές που έδωσε η συντονιστική επιτροπή αλλά και σε αλλαγές στη λογιστική μεταχείριση των εσόδων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο ΣΕΛΚ ζητά να μην καταργηθεί το Εφοριακό Συμβούλιο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Όχι σε ιδιωτικό έλεγχο – Για το ξέπλυμα, λέει η κυβέρνηση

• Πάγωσε η White Moon – Διάταγμα υπέρ μονής Κύκκου

• Θέλουν πρώτα τα αποτελέσματα της Pimco – Παράταση χρόνου για ανακοίνωση των δικών τους αποτελεσμάτων ζητούν Λαϊκή και Κύπρου

• «Εκρηκτική» η συνέλευση της Λαϊκής – Λόγω κατόχων αξιογράφων

Σημερινή

«Όχι σε ιδιωτικό οίκο το ξέπλυμα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέφανου Στεφάνου ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται το διορισμό ιδιωτικού οίκου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κάνοντας λόγο για προσπάθειες εκβιασμού της Κύπρου από συγκεκριμένου κύκλους στην ΕΕ, ο κ. Στεφάνου καθησύχασε επίσης τους πολίτες για το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων, λέγοντας ότι δεν συζητείται ούτε πρόκειται να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι σε κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε από τους κατόχους αξιογράφων και την απαίτηση τους να πάρουν πίσω τα κεφάλαια τους πραγματοποιήθηκε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευσης της Λαϊκής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Τρίβουν τα χέρια τους οι Τούρκοι – Μετά το αυτογκόλ της Λευκωσίας για την παλαιστινιακή τράπεζα

• Παράταση λόγω Pimco ζήτησαν Κύπρου – Λαϊκή

• Θα επιδιώξει την εργατική ειρήνη – Ο Ν. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τη ΣΕΚ για τη στήριξη της

• Απώλειες στο ΧΑΚ

Χαραυγή

«Ενδείξεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στον τουρισμό»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το 35ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο. Όπως τόνισε χθες ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης σε χαιρετισμό του, ο τουρισμός παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και κάλεσε για άλλη μια φορά τους ξενοδόχους να εργοδοτούν κύπριους για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι οικοδόμοι ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία τη σύμβαση και έπιασαν ξανά δουλειά μετά από τρεις βδομάδες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Παράταση αποτελεσμάτων λόγω Pimco

• Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ χαιρετίζει την απόφαση ΔΣ Cyta

• Ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

• Πτώση 2,03% στο ΧΑΚ

Αλήθεια

«Όχι σε έλεγχο από ιδιώτες και κούρεμα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται διαδικασίες διερεύνησης για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από ιδιωτική εταιρεία. Όπως σημειώνεται, τα κόμματα καλούν την κυβέρνηση να αποδεχτεί έρευνα μόνο από θεσμικά όργανα όπως το ΔΝΤ, το Moneyval και τη Fate.

Αλλού η Αλήθεια αναφέρεται στην παράταση που ζήτησαν από την ΕΚ οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή για την ανακοίνωση των προκαταρτικών τους αποτελεσμάτων για το 2012.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Οι τρεις άξονες του Μπ. Ομπάμα για την ανάκαμψη της οικονομίας

• Αλλαγή φρουράς στη SoGen

• Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ






Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ! – Μέγα πλήθος και πάθος




ΜΟΚΟ Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ – Ξαφνική σιωπή μετά τα στοιχεία για τη σχέση Marketway/ Publicis




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ – Προεδρικό διάγγελμα στη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας




ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ – Αναστασιάδης: Βλέπει ένα γύρο – Μαλάς, Λιλλήκας μάχονται για είσοδο στη β’ Κυριακή




ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – Τις δύο επόμενε Κυριακές αποφασίζουμε ποιος μπορεί, μαζί με μια ισχυρή πολιτική ομάδα, να διαπραγματευτεί διεκδικητικά με την τρόικα, διαμηνύει ο υποψήφιος Πρόεδρος, Σταύρο Μαλάς