You are here

Τύπος: Μέτρα κόστους έως €1 δισ. για ΜΕΔ

16/03/2018 06:48

Η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι το θέμα που πρωτοστατεί στη σημερινή ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

 «Μέτρα κόστους έως €1 δισ.»

Πρωτοσέλιδο  και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.  Όπως αναφέρεται, κυβέρνηση κόμματα συμφώνησαν στη σύσταση φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων και στη σύσταση τεχνικής επιτροπής με τη συμμετοχή τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να κωδικοποιήσει τις προτάσεις όλων και να παρουσιάσει εισηγήσεις για τελικές αποφάσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτές να παρθούν μέχρι τον Ιούνιο για να προλάβει η χώρα μας τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών αρχών, οι οποίες ήδη ασκούν πίεση για τη λήψη μέτρων.  Από τη συζήτηση, σημειώνεται, διαφάνηκε ότι το κράτος μπορεί να διαθέσει μέχρι €1 δισ. για τη δημιουργία ενός φορέα για τα NPLs.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι o οίκος Moody’s αναφέρει ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, μετά και την ανακοίνωση του υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης από το 2008, είναι θετική για τις κυπριακές τράπεζες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Θετική η πρώτη αντίδραση των δανειοληπτών – Κ. Μελάς
  • Μέτρα πολλά και διάφορα στις προτάσεις των κομμάτων
  • Συμφωνούν στην ιδέα – Κάθε κόμμα όμως βάζει τη δική του οπτική γωνία
  • Συν Αθηνά και χείρα κίνει, λέει ο χρημ. επίτροπος

Πολίτης

 «Εν αρχή βάζουν χέρι στους κακοπληρωτές»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος  των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολιτικοί αρχηγοί και κυβέρνηση συμφώνησαν να υπάρξει αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών και ταυτόχρονα προστασία των δανειοληπτών οι οποίοι ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή των δανειακών τους συμβάσεων κα επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η ΟΕΒ με ανακοίνωση της εκφράζει προβληματισμό για την προχθεσινή απόφαση του υπουργικού που αφορά την πλήρωση 740 κενών θέσεων εργασίας πρώτου διορισμού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πιάνει δουλειά η διακομματική τεχνική επιτροπή – Το ΥΠΟΙΚ θα φιλτράρει τις εισηγήσεις που έγιναν από τα κόμματα και θα τις παρουσιάσει μαζί με το Εστία
  • Ελέγχει το 29,62% στη Δήμητρα – Logicom Services
  • Συνεχίστηκε η αύξηση της απασχόλησης
  • Ζητούν πάλι, κοινή βάση – Η Ευρωβουλή ενέκρινε αλλαγές για φορολόγηση εταιρειών

Χαραυγή

 «Διαφωνίες για τα ‘κόκκινα’ δάνεια»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.  Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση παρουσιάστηκε χθες στη σύσκεψη αρχηγών κομμάτων χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.  Κατά τη συζήτηση διαφάνηκε να υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες σε ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ έχει συσταθεί τεχνοκρατική επιτροπή για περαιτέρω συζητήσεις.

«Μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων στον ΚΟΤ σε περίπτωση επεισοδίου στην ΑΟΖ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων που έστησε ο ΚΟΤ για την περίπτωση που υπάρξει επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ διαθέτει και έμπειρους οίκους δημοσίων σχέσεων για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Όπως σημειώνεται, προς το παρόν δεν έχει διαφανεί οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά ούτε έγινε αναφορά από τους συνεργάτες του οργανισμού στο εξωτερικό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πακέτο τεσσάρων μέτρων από ΕΕ για μείωση των κόκκινων δανείων
  • Φαινόμενα φοροδιαφυγής από παρα-ξενοδοχεία
  • Σε πλειστηριασμό για δεύτερη φορά κατοικία με τρία ανήλικα παιδιά
  • Τα δεδομένα και τα χρονοδιαγράμματα

Αλήθεια

«Ενώνουν δυνάμεις»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, κυβέρνηση και κόμματα συμφώνησαν ότι επιβάλλεται να στηθεί δίχτυ προστασίας στους δανειολήπτες  εκείνους που αντιμετωπίζουν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, προβλήματα στην εξυπηρέτηση δανείων, που αφορούν κυρίως την πρώτη κατοικία, ούτως ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εκποιήσεων.

«Αργή η μείωση τους παρά την ανάκαμψη»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας το εβδομαδιαίο δελτίο του οίκου Moody’s όπου αναφέρει ότι η ισχυρή ανάπτυξη της Κύπρου, μετά και την ανακοίνωση του υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης από το 2008 είναι θετική για τις κυπριακές τράπεζες. Ο οίκος σημειώνει παράλληλα ότι παρά τη θετική αυτή εξέλιξη η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι αργή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προκλήσεις από την αυτοματοποίηση
  • Συμπληρωματικές κατευθύνσεις για κόκκινα – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • Συμβουλές ΕΒΑ για πρακτικές προβλέψεων
  • Ξεπερνούν το 1 εκ. οι άνεργοι – Ελλάδα
  •  

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – Η «καυτή πατάτα» των κόκκινων δανείων και ο κίνδυνος εκποιήσεων, ένωσε κυβέρνηση και κόμματα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΝ ΑΡΧΗ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ – Νέοι νόμοι για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΕΤΡΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΩΣ €1 ΔΙΣ. – Φορέας θα αναλάβει δάνεια ευάλωτων ομάδων για να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ