You are here

Τύπος: Στο σφυρί η Cyta Hellas

13/09/2017 07:22
H διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για τη θυγατρική Cyta Hellas, η κατάθεση σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 και το επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει ο CIPA στη Λεμεσό, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

«Υπό εκποίηση η Cyta Hellas»

Στο σημερινό του πρωτοσέλιδο ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οι σύμβουλοι της Cyta άνοιξαν χθες επίσημα τη διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για τη θυγατρική Cyta Hellas με δημοσιεύσεις στις εκδόσεις της Καθημερινής των Αθηνών και τους Financial Times. Όπως αναφέρεται, η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους εντός 15 ημερών, δηλαδή μέχρις τις 27 Σεπτεμβρίου.

«Στο μισθολόγιο τρία στα δέκα ευρώ»
Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η κατάθεση σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2018. Όπως αναφέρεται, στον προϋπολογισμό που θα καταθέσει ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η δαπάνη για τις απολαβές προσωπικού αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 2,4% το 2018, αύξηση όμως που είναι μικρότερη από το 2017 που ήταν στο 3,6%. Το 2018 εκτιμάται ότι οι απολαβές προσωπικού θα είναι €2,393 εκ. από €2,338 εκ. το 2017. Το υπουργείο εκτιμά ότι το κράτος θα δαπανήσει €274 εκ. περισσότερα το 2020 για το κρατικό μισθολόγιο, που θα διογκωθεί στα €2,530 εκ. έναντι €2,256 εκ. που ήταν πέρσι.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Πέραν των €2 δισ. οι μισθοδοτικές αποκοπές

• Πρώτα γάμος και μετά αναγνώριση πατρότητας

• Προς παράταση η ληξιπρόθεσμες

• Ώρα για επενδύσεις – Πλεονεκτήματα Κύπρου και ευκαιρίες ενώπιον επενδυτών

Πολίτης

«Ζητείται σταθερότητα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει ο CIPA στη Λεμεσό. Από το βήμα του επενδυτικού συνεδρίου ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η προσοχή της κυβέρνησης επικεντρώνεται πλέον στη διατήρηση της θετικής πορείας που καταγράφει η οικονομία και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων. Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να διατηρήσει συνθήκες μακροοικονομικής σταθερότητας. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βελτίωση των δημοσιονομικών, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη για νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι οι αποκοπές στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιο τομέα ξεπέρασαν τα €2 δισ. ως αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Ετοιμάζει ηλεκτρονικό Mall – Ο όμιλος Σιακόλα σε φάση επανατοποθέτησης στην αγορά

• Αναμένει νέες ιδέες – Limni

• Το χρέος είναι χρέος – Απορρίφθηκε προσφυγή έλληνα πολίτη από το δικαστήριο της ΕΕ

• Απώλειες σε ποσοστό 1,12% - ΧΑΚ

Χαραυγή

«Μπλόκο από υπουργείο εργασίας για επέκταση του επιδόματος πατρότητας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η αντίθεση της κυβέρνησης στην επέκταση της νομοθεσίας για την άδεια πατρότητας, ώστε να καλύψει τα ζευγάρια τα οποία αποκτούν παιδί χωρίς να έχουν συνάψει γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης. Όπως αναφέρεται, το υπουργείο εργασίας έσπευσε χθες να μπλοκάρει την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ για διόρθωση της πιο πάνω στρέβλωσης, υποστηρίζοντας ότι θα επηρεαστεί η βιωσιμότητα του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στα πρότυπα των χωρών όπως η Χαβάη και η Ιρλανδία θα είναι η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• CIPA: Τα εννέα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου

• Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη… η θυγατρική της Cyta στην Ελλάδα

• Στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα ο προϋπολογισμός του 2018

• ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Προσοχή, νέες παγίδες από τράπεζες

Αλήθεια

«Δέκα νέες παγίδες από τις τράπεζες σε βάρος δανειοληπτών»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι οι δέκα νέες παγίδες των τραπεζών εις βάρος των δανειοληπτών που κατονομάζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών. Ο Σύνδεσμος καλεί τους δανειολήπτες να είναι προσεκτικοί και να μην αποδέχονται τους παράνομους τραπεζικούς όρους. Αναφέρει επίσης ότι και ο ίδιος θα προβεί σε παραστάσεις προς τις αρμόδιες αρχές και θα τις καλέσει να διερευνήσουν το θέμα.

«’Έφτασε η ώρα για να επενδύσετε στην Κύπρο»
Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει ο CIPA στη Λεμεσό. Ο πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, απηύθυνε κάλεσμα σε 150 και πλέον επενδυτές, από 30 χώρες, να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες ανάκαμψης που παρουσιάζονται και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Έτοιμη η μεταβατική ρύθμιση – Άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού

• Προωθεί παράταση για ληξιπρόθεσμες οφειλές – ΔΗΣΥ

• Πάνω από €2 δισ. οι αποκοπές - ΠΑΣΥΔΥ

• Παρουσιάζει τις δραστηριότητες της – ΕΤΕΠ




ΔΕΚΑ ΝΕΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών: Προσέχετε τι υπογράφετε




ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ – ΔΗΣΥ και κυβέρνηση αναζητούν λύση για αποχετευτικά τέλη




ΥΠΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗ Η CYTA HELLAS – Η θυγατρική της ΑΤΗΚ με ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων, σε διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος




ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ