You are here

Τύπος: Τραπεζικοί δεν πληρώνουν και απολύονται

22/02/2018 07:07

Oι απολύσεις υπαλλήλων στον Συνεργατισμό λόγω μη εξυπηρέτησης των δανείων τους, είναι το θέμα που πρωτοστατεί στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Καμπάνα απολύσεων λόγω δανείων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι απολύσεις υπαλλήλων στον Συνεργατισμό λόγω μη εξυπηρέτησης των δανείων τους. Όπως αναφέρεται, μετά τις προσπάθειες που έγιναν από τη διεύθυνση ανάκτησης χρεών να γίνουν διευθετήσεις στα κόκκινα δάνεια των εργαζομένων, αυτό δεν επιτεύχθηκε και οι δόσεις παρέμειναν απλήρωτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που πήραν τα δάνεια και δεν πλήρωναν, δεν ήταν και  πρόθυμοι να συνεργαστούν. Οι εργαζόμενοι ήταν από όλες τις βαθμίδες, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που είχαν διευθυντικές θέσεις. Τα δάνεια που σύνηψαν τα μέλη του προσωπικού των ΣΠΙ και της ΣΚΤ, τα οποία παρουσίαζαν πέραν των ενενήντα ημερών καθυστέρηση, ανέρχονταν σε 210 με συνολικό υπόλοιπο €33,2 εκ. και καθυστερήσεις €13,8 εκ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση το κράτος. Σύμφωνα με την κατάσταση των κυβερνητικών εγγυήσεων στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, 1318 δάνεια με κρατικές εγγυήσεις ύψους €122,6 εκ. δεν εξυπηρετούνται.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κομισιόν: Πρόστιμα €546 εκ. για καρτέλ
  • Η ΕΤΥΚ προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα
  • Έρχονται οι κοινωνικές επιχειρήσεις
  • Έμφαση στον αθλητισμό – Συνέδριο ανέδειξε τις προοπτικές του ειδικού αυτού τουρισμού

Πολίτης

 «Τα ΜΕΔ έφεραν απολύσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η απόφαση της ΣΚΤ να προχωρήσει στην απόλυση περίπου 20 εργαζομένων που δεν αποπληρώνουν δάνεια που έχουν λάβει από την τράπεζα.  Η απόφαση της ΣΚΤ έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων τα οποία απειλούν με τη λήψη ακόμη και απεργιακών μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι – δανειολήπτες δεν είναι απλώς ασυνεπείς, αλλά και μη συνεργάσιμοι με την τράπεζα. Υπάρχει επίσης μια άλλη ομάδα περίπου 80 υπαλλήλων με ΜΕΔ, οι οποίοι συνεργάζονται με την τράπεζα και τους έχει δοθεί μια προθεσμία τριών εβδομάδων για να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους. Η ΣΚΤ, σημειώνεται, προσανατολίζεται να παραχωρήσει και στους 20 απολυθέντες μια τελευταία διορία τριών εβδομάδων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι από την πρωτοχρονιά φέτος τίθενται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που ενέκρινε προχθές το υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και ασθενείας των εργαζομένων αορίστου χρόνου με αυτές που ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επενδύσει στη ναυτιλία – Ελληνική Τράπεζα
  • Συνεργασία για τυποποίηση – Επιμελητήριο
  • Φοιτητές αναλύουν το επιχειρηματικό μοντέλο της ΚΕΟ
  • Θέλει χρόνο η ΜΕΙ

Χαραυγή

 «Λίστα με 100 απολύσεις στη ΣΚΤ λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η λίστα που ετοίμασε η ΣΚΤ με 100 περίπου υπαλλήλους της, οι οποίοι έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, με σκοπό την απόλυση τους. Όπως αναφέρεται, η διοίκηση της ΣΚΤ έδωσε επιστολή απόλυσης σε 18 υπαλλήλους της, ενώ ετοιμάζει και δεύτερο κύμα περί τα τέλη του επόμενου μήνα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στη βουλή οδηγείται εκ νέου το θέμα με τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων, το οποίο αφορά περισσότερους από 100 χιλ. κύπριους αλλά και ξένους ιδιοκτήτες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Υποχρεωτικό «κούρεμα» ομολόγων σε περίπτωση νέων διασώσεων
  • Προτροπή Σεντένο στην Αθήνα να εξετάσει προληπτική γραμμή
  • Επανεκτίμηση ακινήτων σε αξίες 2018
  • Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ επαναφέρει θέμα τ. προνοίας και ανέλιξης του αορίστου χρόνου

Αλήθεια

«Απολύσεις με πολλά ερωτηματικά»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι απολύσεις στον συνεργατισμό που προκαλούν ερωτηματικά. Όπως αναφέρεται, η ΣΚΤ απόλυσε 18 υπαλλήλους της με το επιχείρημα ότι κατέχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.  Η πράξη αυτή έχει δημιουργήσει ανησυχίες στις συντεχνίες, αφού όπως τονίζουν, η ύπαρξη μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για απολύσεις.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το νομοσχέδιο για κοινωνικές επιχειρήσεις παίρνει το δρόμο για τη βουλή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προκηρύσσει διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών – Κτηματολόγιο για εκτιμήσεις ακινήτων
  • Έριξε μισό δισ. ευρώ πρόστιμα για καρτέλ – Κομισιόν
  • Στήριξε και φέτος τη ναυτιλία – Ελληνική
  • Η ζήτηση πετρελαίου θα κορυφωθεί μέχρι το 2030 – Fitch
  •  

ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ – Ανεβαίνει η ένταση – Ζητούν συμφωνία στο φυσικό αέριο πριν τη λύση του κυπριακού

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ – Σειρά μέτρων παρουσίασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ – Ανεβάζει τους τόνους η Λευκωσία και προειδοποιεί τους ευρωπαίους εταίρους

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ