You are here

Αναστολή άδειας Concorde Inv.

11/10/2017 16:53
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι η άδεια λειτουργίας της Κυπριακής Εταιρείας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών Concorde Investments (Cyprus) Ltd έχει ανασταλεί, δυνάμει του άρθρου 26(2) του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2007.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚ, υφίστανται υπόνοιες για ενδεχόμενη μη συμμόρφωσή της με το άρθρο 28(1) του Νόμου αφού δεν φαίνεται να τηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της, τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας του άρθρου 12 του Νόμου (Πρόσωπα που πραγματικά διευθύνουν την ΚΕΠΕΥ) και του άρθρου 18Α του Νόμου (Ρυθμίσεις Διακυβέρνησης).

Η απόφαση λήφθηκε καθότι οι ενδεχόμενες παραβάσεις πιθανόν να θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πελατών της Εταιρείας και την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.

Για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της άδειας λειτουργίας, η Εταιρεία:

1. Δεν επιτρέπεται να συνάψει επιχειρηματική σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο και να αποδεχτεί οποιοδήποτε νέο πελάτη.

2. Δεν επιτρέπεται να λάβει, διαβιβάσει και εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή από πελάτη για αγορά χρηματοοικονομικών μέσων.

3. Δεν επιτρέπεται να παρέχει οποιεσδήποτε επενδυτικές υπηρεσίες τόσο στη Δημοκρατία όσο και εκτός της Δημοκρατίας (σε κράτη μέλη και τρίτες χώρες).

4. Δεν επιτρέπεται να διαφημίζει τον εαυτό της ως παροχέα επενδυτικών υπηρεσιών και οφείλει να αναρτήσει σε όλους τους διαδικτυακούς της τόπους ότι η άδεια λειτουργίας της έχει ανασταλεί.

5. Οφείλει, εάν οι υφιστάμενοι πελάτες της το επιθυμούν, χωρίς να θεωρηθεί ότι παραβαίνει το άρθρο 26(5) του Νόμου:

5.1. Να κλείσει όλες τις ανοιχτές θέσεις συμβολαίων των πελατών της, ή της ίδιας, κατά την ημερομηνία λήξης τους, ή ενωρίτερα εάν το επιθυμεί ο πελάτης.

5.2. Να αποδώσει στους υφιστάμενους πελάτες της τα χρήματα τους και τα κέρδη που τους αναλογούν.