You are here

Δημητριάδης: Σημαντική η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού

15/01/2018 11:47

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου να συνεχίζει να αναπτύσσεται, να καταρτίζεται σωστά και να εκπαιδεύεται σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.
 
Σε ομιλία του στην τελετή τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΥΜΕΕ και του Πανεπιστημίου Central Lancashire, Κύπρου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή και αποδοτική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και των Τμημάτων του με το UCLAN, σημειώνοντας ότι  μαζί μπορούμε «να εργαστούμε για την προώθηση κοινών προγραμμάτων, μελετών και ερευνών για την κατανόηση ή και αντιμετώπιση προβλημάτων στον τομέα των μεταφορών, των επικοινωνιών και των έργων υποδομής με τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορίας».
 
Τονίζοντας τη σημασία το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας να συνεχίζει να αναπτύσσεται, είπε ότι είναι εξίσου σημαντικό «να έχει την δυνατότητα να μετουσιώνει τις θεωρητικές τεχνολογικές ιδέες και έρευνές του σε πρακτικές εφαρμογές τεχνολογίας, μέσα από ερευνητικά προγράμματα και έργα».
 
Η νέα γενιά καλείται, σε εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, να ριχθεί στον εργασιακό στίβο, είπε, προσθέτοντας ότι το πανεπιστημιακό πτυχίο και οι καλοί βαθμοί, δεν είναι πλέον αρκετοί, καθώς απαιτείται εργασιακή πείρα, όπως και γρήγορη και αποδοτική προσαρμογή στο εργασιακό περιβάλλον.
 
Αναφερόμενος στη συνεργασία, είπε ότι φέρνει κοντά την δεξαμενή ακαδημαϊκής γνώσης και το καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Central Lancashire, Κύπρου με την δεξαμενή εργασιακής και επαγγελματικής γνώσης και το έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, που διαθέτει το Υπουργείο μας. Ένας συνδυασμός που καλύπτει την θεωρητική και την πρακτική γνώση που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.