You are here

Προαγωγές στην Ελληνική

18/07/2017 06:59
Άνοιξε η αυλαία των προαγωγών στην Ελληνική Τράπεζα μετά από τέσσερα χρόνια δυστοκίας, λόγω της τραπεζικής κρίσης που είχε ξεσπάσει τον Μάρτιο του 2013.

Ήδη οι πρώτες προαγωγές έγιναν σε μερίδα του προσωπικού που έχει μεταφερθεί στην εταιρεία APS η οποία διαχειρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας.

Στις προσεχείς λίγες βδομάδες αναμένεται να επισπευτούν και οι διαδικασίες για να προαχθούν και υπάλληλοι από τα υπόλοιπα τμήματα της τράπεζας, παραχωρώντας με αυτόν τον τρόπο στοχευμένες μισθολογικές αυξήσεις, όπως πρόσφατα είχε αναφέρει προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας Γιάννης Μάτσης, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης.

Οι προαγωγές στην ΗΒ γίνονται ανεξάρτητα από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ τράπεζας και ΕΤΥΚ, όπως είναι η συνομολόγηση συμφωνίας με την ΕΤΥΚ για κατοχύρωση του εργασιακού καθεστώτος των 129 υπαλλήλων που έχουν μεταφερθεί στην APS και της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης που έχει λήξει από την 31 περασμένου Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της Ελληνικής Τράπεζας Γιώργος Σκλάβος δήλωσε στη StockWatch ότι η απόφαση της διεύθυνσης να προχωρήσει σε προαγωγές μερίδας του προσωπικού, είναι να διασφαλιστεί ότι οι συνάδελφοι τυγχάνουν της αναγνώρισης από την τράπεζας της σκληρής δουλειάς που καταβάλλουν.

Οι προαγωγές, πρόσθεσε, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των προσπαθειών της νέας διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας για να πιστοποιήσει με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση της προς όλο της το προσωπικό.

Του Λεύκου Χρίστου