You are here

Δεν μειώνουν μισθούς οι εργοδότες

09/01/2017 13:13
Η ΟΕΒ αποδέχθηκε την πρόταση της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου σε σχέση με την ΑΤΑ, να μην γίνουν μειώσεις επί των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, λόγω αποπληθωρισμού.

Ωστόσο, την ίδια ώρα προειδοποιεί οτι αν δεν υπάρξει ρύθμιση επί του θέματος θα καλέσει τα μέλη της να εφαρμόσουν τις σχετικές πρόνοιες των συλλογικών συμβάσεων.

ΗΟΕΒ υπενθυμίζει προς την υπουργό εργασίας την πάγια θέση της ομοσπονδίας επί της ΑΤΑ, που είναι η πλήρης κατάργηση της.

Η Ζέτα ευχαριστεί εταίρους

H Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε ανακοίνωση της ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους ΟΕΒ, ΚΕΒΕ , ΣΕΚ , ΠΕΟ , ΔΕΟΚ για την θετική αντιμετώπιση της πρότασης της που αφορά τη μη εφαρμογή οποιασδήποτε μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων λόγω Α.Τ.Α κατά την διάρκεια του 2017.

Η κα Αιμιλιανίδου διαβεβαιώνει παράλληλα ότι θα συνεχίσει εντατικά τον διάλογο για την τελική ρύθμιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Εξάλλου, σύμφωνα με επιστολή προς την Υπουργό που έδωσε στη δημοσιότητα, η ΟΕΒ αναφέρει ότι αποδέχεται την έκκληση της Υπουργού και είναι αμέσως στη διάθεσή της για έναρξη εντατικού διαλόγου, με στόχο την συνολική ρύθμιση του ζητήματος το ταχύτερο δυνατό, για το καλό του τόπου και την οικονομίας γενικότερα.

Η ΟΕΒ διευκρινίζει ότι δεν εγκαταλείπει ούτε στο ελάχιστον τις επί της ουσίας προτάσεις της, αλλά ούτε και την πάγια της θέση για κατάργηση του «αναχρονιστικό και επιζήμιου αυτού θεσμού», όπως χαρακτηρίζει την ΑΤΑ.

Αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο οι προσπάθειες της Υπουργού δεν οδηγήσουν σε συμφωνία εντός των χρονικών πλαισίων που θέτει, η κάθε πλευρά θα ακολουθήσει το δρόμο της και η ΟΕΒ για το θέμα της ΑΤΑ θα καθοδηγήσει τα μέλη της, μόλις ο διάλογος κηρυχθεί άγονος, να υλοποιήσουν τις πρόνοιες των συλλογικών τους συμβάσεων.

Επισυνάπτουμε αυτούσια την επιστολή της ΟΕΒ…