You are here

Διαμαρτυρία με φέρετρο για το 63ο

11/11/2010 12:07
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή πραγματοποίησαν μέλη του Φορέα κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης. Διαμαρτύρονται για την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΔΗΚΟ ώστε η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών στο 63ο έτος να τεθεί σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 αντί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011.

Σε ψήφισμα του ο Φορέας τονίζει ότι με την τροποποίηση του νόμου στέλλονται στην ανεργία 330 εκπαιδευτικοί με σκοπό, όπως υποστηρίζει, την εξυπηρέτηση ελάχιστων υψηλόμισθων εκπαιδευτικών. Διερωτάται ο φορέας, που αποσκοπούν οι πολιτικές αυτές και παρατηρεί ότι στην προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα ρουσφέτια ορισμένων θυματοποιούνται εκατοντάδες νέοι.

Ο Φορέας ζητά τον άμεσο τερματισμό της συζήτησης του θέματος στη βουλή και καλεί τα κόμματα να εγκαταλείψουν την πολιτική αυτή η οποία, όπως υποστηρίζει, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι μετέφεραν έξω από τη βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας ένα φέρετρο. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιάννος Λαμάρης, εξέφρασε την αντίθεσή του για την κατάθεση της πρότασης νόμου ενώ έκανε παράλληλα λόγο για υποκρισία πολιτικών δυνάμεων.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.