You are here

Μάχη για θέσεις στον Φιλελεύθερο

12/09/2017 07:15
Εντολή από το προσωπικό του συγκροτήματος Φιλελεύθερος να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την εργοδοτική πλευρά με στόχο να διατηρηθούν θέσεις εργασίας έλαβαν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και Ένωση Συντακτών.

Οι τρεις συντεχνίες έλαβαν χθες εξουσιοδότηση από το προσωπικό στο πλαίσιο σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης με στόχο να μειωθεί η απώλεια του αριθμού των θέσεων εργασίας και όσοι κριθεί αναγκαίο να αποχωρήσουν, να λάβουν αποζημιώσεις.

Συντεχνίες και διεύθυνση του συγκροτήματος θα έχουν συνάντηση σήμερα το απόγευμα.

Όπως έγραψε χθες η StockWatch, η διεύθυνση αποφάσισε να προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις προσωπικού από όλα τα τμήματα του συγκροτήματος όπως το δημοσιογραφικό, το εμπορικό και του τμήματος της σελίδωσης των εντύπων.

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις γίνεται λόγος για πλεονασμό 70 ατόμων από τα 220 που εργάζονται στον Φιλελεύθερο.

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το τίμημα των εντύπων του συγκροτήματος, που πλήττονται εδώ και χρόνια από την κρίση που υπάρχει για τα έντυπα και από τη γενικότερη κρίση που υπάρχει στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Η διεύθυνση έλαβε απόφαση να αναστείλει την έκδοση κάποιων περιοδικών ενώ προτίθεται να συμπτύξει κάποια άλλα.

Ήδη έχει ανασταλεί η έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Cyprus Weekly.

Είναι η δεύτερη εφημερίδα που μέσα σε λίγους μήνες αναστέλλει την έκδοση της. Πριν λίγους μήνες τερματίστηκε η καθημερινή έντυπη έκθεση της εφημερίδας Σημερινή, του συγκροτήματος Δίας.

Για άμβλυνση της κρίσης στα έντυπα, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιχορηγεί τις εφημερίδες με ετήσια χορηγία που πλησιάζει τις €70 χιλ., αναλόγως του μεγέθους της δημοσιογραφικής ομάδας.