You are here

Δεδομένη και σαφής η στήριξη της Γερμανίας στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων, λέει η Μέρκελ στον Τσίπρα

23/02/2018 15:57

Η στήριξη της Γερμανίας στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των εντάσεων στο Αιγαίο είναι δεδομένη και σαφής δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης με τον Πρόεδρο Γιούνκερ και τον Πρωθυπουργό Μπορίσοφ, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή.

Συγκεκριμένα  κατά την τετραμερή διάσκεψη, και κατά τη συζήτηση για το μεταναστευτικό, από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα του μεταναστευτικού είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί, αναφέρει η ελληνική κυβερνητική πηγή. Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης είναι μεν σημαντική και πρέπει να διαφυλαχθεί, όμως η συνεργασία αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Ύστερα από αυτήν την αναφορά του Πρωθυπουργού, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε δημόσια ότι "η στήριξή μας στο θέμα αυτό είναι σαφής και δεδομένη".

Όπως έγινε γνωστό, στην τετραμερή συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό. Μεταξύ των σημείων που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν ήταν ότι θα υπάρξει παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής υλικοτεχνικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της διαχείρισης συνόρων και επίσης σημειώθηκε η υποστήριξη της Κομισιόν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.