You are here

Ο ESM διόρισε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του στρατηγικού συμβούλου του οργανισμού

12/10/2017 17:17
Ο ΕSM ανακοίνωσε σήμερα πως διόρισε τον σημερινό Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη θέση του στρατηγικού συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα κατέχει τη θέση αυτή, ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών στον ΕSM, μέχρι το τέλος της θητείας του ως Προέδρου της Ευρωομάδας. Ο ΕSM θα παράσχει στον Γερούν Ντάισελμπλουμ γραφείο και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM. Σύμφωνα με τις τυποποιημένες συμβάσεις του ESM για εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα αμείβεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλιγκ, δήλωσε σχετικά ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής για τη ζώνη του ευρώ όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως ο μόνιμος μηχανισμός πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια και μας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία και τις ιδέες του. Η σύμβαση αυτή είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ΕSM".

Η ρύθμιση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την ημέρα που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα εγκαταλείψει τη θέση του ως Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών.