You are here

Στην Ιρλανδία ο Επίτροπος Στυλιανίδης για να παρουσιάσει το νέο μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ

14/02/2018 15:01

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ταξιδεύει σήμερα στο Δουβλίνο για να συναντηθεί με τον Paul Kehoe, τον αρμόδιο Υπουργό της χώρας αυτής, με σκοπό να παρουσιάσει το φιλόδοξο νέο σχέδιο της Κομισιόν για την ενίσχυση της ικανότητας της Ευρώπης να αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές.

Η Ιρλανδία έχει πρόσφατα πληγεί από τον τυφώνα Οφέλια. Ενόψει των συχνότερων και ακραίων καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη, η πρόταση της Κομισιόν αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ισχυρότερου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, ο οποίος θα επιτρέψει στην ΕΕ να στηρίξει καλύτερα όλα τα κράτη μέλη για να βοηθήσουν τους πολίτες όταν έχουν εξαντληθεί οι εθνικές δυνατότητες.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο επικεντρώνεται σε δύο συμπληρωματικά σκέλη δράσης, στόχος των οποίων είναι η ενίσχυση της συλλογικής αντίδρασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η αποκατάσταση και η ενίσχυση της ικανότητας πρόληψης καταστροφών και η ενίσχυση της ετοιμότητας. Οι διοικητικές διαδικασίες θα βελτιωθούν και θα απλουστευθούν, ώστε να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την ανάπτυξη βοήθειας για τη διάσωση ζωών, τονίζει η Κομισιόν.