You are here

Τραυματισμοί στο Borough Market του Λονδίνου από άγνωστη ουσία σε φάκελο

11/08/2017 07:02
Τρία άτομα στο Λονδίνο χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες, καθώς φέρονται να ήρθαν σε επαφή με αδιευκρίνιστη ακόμα καυστική ουσία, η οποία παραδόθηκε σε εστιατόριο του Borough Market μέσα σε φάκελο.

Η αστυνομία κλήθηκε στο εστιατόριο Feng Sushi νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και αμέσως ζητήθηκε η παρουσία πυροσβεστών με προστατευτική εξάρτυση και ασθενοφόρων λόγω «χημικού περιστατικού». Ωστόσο, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η ουσία ταυτοποιήθηκε ως φυσική και όχι ως χημικό παρασκεύασμα.

Κανένας από τους τρεις τραυματίες δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται α ως τρομοκρατικό.

Το πολυσύχναστο Borough Market κοντά στο London Bridge ήταν ένα από τα σημεία της τρομοκρατικής επίθεσης της 3ης Ιουνίου κατά την οποία τρεις δράστες σκότωσαν οκτώ πολίτες με το όχημά τους και με μαχαίρια.

Η αστυνομία εκκένωσε προληπτικά το εστιατόριο, αλλά δεν κρίθηκε αναγκαίο να αποκλειστεί η γύρω περιοχή με τα πολλά εστιατόρια και καφέ.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως αστυνομικοί μίλησαν για κάποια λευκή σκόνη μέσα στο φάκελο που παραδόθηκε στο εστιατόριο, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για οξύ.

Οι επιθέσεις με καυστικές ουσίες, κυρίως οξύ, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, κυρίως στο Λονδίνο. Η χρήση των καυστικών διαβρωτικών ουσιών γίνεται σε περιπτώσεις ληστείας, επίλυσης διαφορών ή ακόμα και χωρίς προφανή αιτία.

Ήδη μέσα στο 2017 υπολογίζεται ότι οι επιθέσεις με τοξικά υγρά έχουν υπερβεί τις 400 στη χώρα.