You are here

ΕΕ: €25,5 εκ. για τη σύνδεση λιμένα Λεμεσού και Πάφου

19/03/2018 16:36

Με €25,5 εκ. από το Ταμείο Συνοχής θα συμβάλει στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ενός καίριας σημασίας αυτοκινητοδρόμου, που θα συνδέει το λιμάνι της Λεμεσού, «σημαντικό οικονομικό κέντρο και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Κύπρο», με την πόλη της Πάφου στη δυτική ακτή του νησιού, ανακοίνωσε η Κομισιόν από τις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Κομισιόν, πλέον της οικονομικής ώθησης που θα προσφέρει, το έργο θα συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην αστική περιοχή της Λεμεσού και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Το έργο έχει ήδη ενισχυθεί με επενδύσεις από την ΕΕ, ύψους €50 εκ. κατά την περίοδο χρηματοδότησης 2007-2013.

Ταυτόχρονα χρηματοδοτείται και η κατασκευή αποχετευτικού συστήματος ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμύρας κατά μήκος της οδού, ιδίως σε κατοικημένες περιοχές, και να προστατευτεί το περιβάλλον, αναφέρει η Κομισιόν. 

«Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο θα εξασφαλίσει την ομαλότερη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι της Λεμεσού, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια στο διαμετακομιστικό εμπόριο της Μεσογείου, συμβάλλοντας άμεσα στην ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας της Κύπρου», δήλωσε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.